Rulada de porc in stil italian
PrinteazaRulada de porc in stil italian din: pulpa de porc, rozmarin, cimbru, patrunjel, coaja de lamaie, seminte de chimen, crutoane, parmezan, unt, ou, sare, piper, ulei de masline, dovlecei si ceapa.
- 1,6 kg pulpa de porc
- rozmarin tocat
- 2 linguri cimbru
- 4 linguri patrunjel tocat
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 1 lingura seminte chimen
- 50 g crutoane
- 50 g parmezan ras
- 50 g unt
- 1 ou
- sare
- piper macinat
- 4 linguri ulei de masline
- 3 dovlecei (circa 600 g)
- 1 ceapa
Mod de preparare:
Cu un cuţit cu lama lungă se face o gaură în bucata de carne, de cca 5 cm diametru. Ierburile se amestecă cu coaja rasă de lămâie, chimenul, crutoanele măcinate, parmezanul, untul, oul, sarea şi piperul. Cu pasta obţinută se umple bucata de carne, se dă cu sare şi piper.
Se încing 2 linguri de ulei şi căleşte rulada, cât să se rumenească puţin, apoi se lasă 4 ore la cuptor, la foc mic (se stropeşte cu apă din când în când).
Dovleceii se spală, se taie în două pe lungime, apoi în felii, iar ceapa se taie inele.
Inainte cu 15 minute de a se scoate carnea de la cuptor, se călesc în ulei încins, 5 minute, amestecându-se.
Carnea se taie felii şi se serveşte cu legumele călite.
Rulada de porc in stil italian
Pofta buna!