Pateuri cu ou şi ceapă verde
PrinteazaPateuri cu ou şi ceapă verde din: faina, lapte, galbenusuri, zahar, unt, ulei, drojdie, sare, ceapa verde, unt, oua si piper alb.
pentru aluat:
- 1250 g faina
- 300 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 70 g unt
- 700 ml ulei
- 70 g drojdie proaspata
- putina sare
pentru umplutura:
- 300 g ceapa verde
- 100 g unt
- 8 oua
- sare
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul: Faci o maia din drojdie, 50 g zahăr şi 200 ml lapte, 1/2 făină, frămânţi şi laşi să crească la căldură 2-3 ore.
Adaugi gălbenuşurile bătute cu un pic de apă amestecată cu sare, zahărul rămas, apoi torni uleiul amestecat cu untul topit puţin, amestecând aluatul.
Adaugi făina rămasă, frămânţi şi laşi aluatul să se odihnească 1 oră.
Pregatesti umplutura: Tai ceapa rondele şi le căleşti 5 minute în unt. Fierbi ouăle, le cureţi şi le tai mărunt, sărezi, piperezi şi amesteci totul împreună.
Faci pateuri în formă de semilună, le crestezi pe margini, le ungi cu ou şi le coci în cuptor 5-10 minute la temperatura de 220 grade Celsius.
Pateuri cu ou şi ceapă verde
Pofta buna!