Tartă cu brânză de oi şi migdale
PrinteazaTartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar.
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- sare
- nucsoara
- 25 g parmezan ras sau cascaval
- 5 oua
pentru umplutura:
- 250 g telemea de oi
- 250 g smantana
- 3 linguri pesmet
- 50 g migdale macinate
- 1 legatura de marar
Mod de preparare:
Faci un aluat din făină, unt, 1 ou, sare şi nucşoară. Acoperi cu o folie şi o dai la rece. Separat, prepari umplutura, zdrobeşti brânza cu blenderul, amesteci compoziţia cu ouăle, pesmetul, migdalele şi mărarul tocat mărunt, întinzi aluatul în două foi subţiri şi le aşezi în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, astfel încât să acopere cu 3 cm pereţii laterali cu aluat.
A doua foaie o păstrezi pentru capac. Torni compoziţia de brânză pe foaie, acoperi cu cealaltă foaie şi dai tarta la cuptor. Serveşti tarta cu parmezan ras sau cu cascaval si busuioc verde.
Tartă cu brânză de oi şi migdale
Pofta buna!
Vreau sa gust si eu din tarta cu branza si migdale