Crema fina de cartofi
PrinteazaCrema fina de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, morcov, smantana, unt, lapte, costita, ulei si sare.
- 1 kg cartofi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 morcov
- 2 linguri cu smantana
- 100 g unt
- 1 cescuta cu lapte
- 200 g costita
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare împreună cu ţelina şi rădăcina de pătrunjel. Separat, fierbe morcovul.
După ce au fiert legumele, scurge- le bire de apă şi trece-le printr-o sită deasă. Incorporează untul şi smântână.
Crema astfel obţinută subţiaz-o cu lapte fierbinte. Potriveşte gustul de sare şi serveşte cu costiţa tăiată cubuleţ şi rumenită în puţin ulei.
Crema fina de cartofi
Pofta buna!
Asta e un fel de piureu