Trucuri şi sfaturi în bucătărie
PrinteazaTrucuri şi sfaturi în bucătărie
- Păstrează alimentele la frigider. Nu lăsa i nimic în fructieră, deoarece la temperatura — camerei, fructele îşi pierd jumătate din cantitatea de vitamina C, iar la rece acestea se conservă aproape intacte.
- Legumele congelate sunt îngheţate imediat după recoltare, pentru a reduce costurile de depozitare. Din fericire, acest proces păstrează vitaminele intacte.
- Spală repede salata sub jetul de apă, pentru a se menţine proaspătă şi a-şi păstra vitaminele.
- Fierbe cartofii în coajă, pentru că astfel îşi păstrează toate vitaminele fiind protejate.
- Consumă cereale integrale, acestea îşi păstrează toate vitaminele, în comparaţie cu orezul decorticat sau produsele de panificaţie, care prin procesare îşi pierd o cantitate mare de vitamine.
- Procură alimentele direct de la producător, acestea ajung pe tarabă direct din câmp, păstrându-şi în totalitate vitaminele.
- Salata de sfeclă roşie va avea un gust mai bun dacă îi adăugaţi o lingură de hrean sau de ridiche neagră date pe râzătoare, asezonate cu ulei, sare şi oţet de vin.
- Vă puteţi lipsi de sare fără să-i simţiţi lipsa, punând în supe, mâncăruri şi salate zeamă de lămâie.
- Preparatele de regim şi garniturile de legume nu le prăjiţi în grăsime. Vor fi mai bine suportate, dacă le veţi înăbuşi pe foc domol cu apă şi puţină grăsime.
- Pentru ca budincile, sufleurile şi crema de zahăr ars să crească frumos, să se coacă bine, să nu se prindă, puneţi-le în cuptor pe baie de aburi.
- In sosurile dietetice nu se adaugă ceapă prăjită.
- Pentru a face brânza de vaci apetisantă, combinaţi-o cu ceapă roşie tocată, cu frunze de ceapă verde sau cu puţin chimen pasat. Se mai poate prepara amestecată cu suc sau pastă de roşii, adăugându-i după gust ceapă tocată. Brânza de vaci se mai poate omogeniza cu mărar tocat, puţin ulei, sau cu un gălbenuş de ou fiert şi pasat.
- Dacă vreţi ca găina pe care o puneţi în supă să fiarbă repede, frecaţi-o bine pe piele cu zahăr, astfel carnea devine mai fragedă şi se fierbe rapid.