Bors cu carne de vitel
PrinteazaBors cu carne de vitel din: carne de vitel, oase, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel, untura, castraveti murati, leustean, patrunjel, sare, apa si bors.
- 500 g carne de vitel
- 3-4 oase
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 radacina de patrunjel
- 1 lingura untura sau 2-3 linguri ulei
- 2 castraveti murati
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel
- sare
- 2 l apa
- 1/2 l bors
Mod de preparare:
Speli oasele, le spargi şi le pui să fiarbă cu apă şi sare timp de 2 – 2 1/2 ore, după care strecori zeama. In zeama obţinută, fierbi carnea de viţel porţionată şi spălată. După un clocot, ridici spuma, iar când nu se mai formează, adaugi ceapa curăţată şi tocată mărunt.
Cureţi zarzavatul, îl speli, îl tai în felii subţiri şi îl înăbuşi într-un vas cu grăsime, după care îl torni în ciorbă. Când carnea este aproape fiartă, pui castraveţii curăţaţi de coajă şi de seminţe, îi speli îi tai în feliuţe subţiri. Adaugi borşul fiert separat şi strecurat.
Pui leşuteanul curăţat, spălat şi tocat mărunt. Potriveşti gustul de sare şi serveşti borşul cu pătrunjel verde tocat mărunt pe deasupra.
Bors cu carne de vitel
Pofta buna!
Ia ca fac si eu o ciorba acra