Limbi de pisica
PrinteazaLimbi de pisica
- 160 g făină
- 140 g zahăr vanilat
- 125 g unt
- 1 linguriţă lapte
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul vanilat. Se cern împreună pe o hârtie. Se freacă untul cu laptele până se face spumă.
Se adaugă făina şi zahărul, amestecând cu lingura de lemn, la sfârşit două albuşuri bătute spumă. Cu această compoziţie se umple cornetul de hârtie, sau un cornet special de pânză care are la vârf o deschizătură de jumătate centimetru diametru.
Se pun pe o tavă cu fundul gros, beţişoare lungi de 10 cm, lăsând o distanţă de 3 cm între ele (deoarece se întind mult la copt).
Se coc la foc potrivit şi se scot din tavă cu un cuţit, pe măsură ce sunt gata.
Pofta buna!