Bors de miel cu orez si smantana
PrinteazaBors de miel cu orez si smantana din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenusuri de ou, smantana, bors si leustean.
- 1 kg carne de miel (coaste si gat)
- 2 legaturi de ceapa verde
- 1 ceasca de orez
- 2 galbenusuri de ou
- 200 g smantana
- bors si sare dupa gust
- leustean
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi potrivite, o pui la fiert cu puţină sare şi iei spuma din când în când. Când supa este limpede, adaugi ceapa tocată mărunt şi când carnea este aproape fiartă, adaugi orezul bine spălat. După ce a fiert şi orezul, adaugi borşul (care a fost dat într-un clocot) şi mai fierbi puţin.
Separat, freci cele 2 gălbenuşuri de ou cu smântână şi cu o lingură de apă rece. După ce iei ciorba de pe foc, o laşi 2-3 minute, apoi adaugi smântână cu oul şi leuştean proaspăt cât de mult.
Bors de miel cu orez si smantana
Pofta buna!
Borsul de miel este delicios