Cuşcuş cu spanac şi nuci
PrinteazaCuşcuş cu spanac şi nuci din: cuscus, lamaie, spanac, unt, miez de nuca, rosii cherry, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei de masline, marar, sare, piper, parmezan, iaurt si smantana.
- 300 g cuscus
- o lamaie
- 500 g spanac
- 50 g unt
- 100 g miez de nuca
- 200 g rosii cherry
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- un varf de lingurita cu scortisoara
- 50 ml ulei de masline
- marar
- sare
- piper
- parmezan
- o lamaie
- iaurt
- smantana
Mod de preparare:
Cuşcuşul se pune într-un bol, se toarnă deasupra apă clocotită cât să-l depăşească cu două degete, sare, piper şi uleiul de măsline. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc la foc mediu până devin sticloase. Se adaugă spanacul spălat şi rupt în bucăţele, se amestecă continuu şi se lasă pe foc şapte minute. Se adaugă scorţişoara, roşiile cherry tăiate felii, miezul de nucă tocat mărunt, sare, piper şi mărar tocat.
Se presară coajă rasă de lămâie şi suc de lămâie după gust, se amestecă totul, se pune cuşcuşul pe un platou împreună cu spanacul călit şi se servesc imediat. Se servesc simple, cu iaurt, smantana sau parmezan ras.
Cuşcuş cu spanac şi nuci
Pofta buna!