Cotlete de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C. Cotletele de miel […]
Reteta zilei: Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
PrinteazaCotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline.
Ingrediente pentru marinata:
- 1/2 cana iaurt
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper
- 6-8 cotlete de miel
Ingrediente pentru crusta:
- 1/2 cana pesmet
- 3 linguri fistic decojit
- 1 lingurita fulgi de ardei rosu
- sare si piper, dupa gust
Ingrediente pentru gatirea cotletelor:
- 1 lingura unt nesarat
- 1-2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Amestecati impreuna primele 5 ingrediente pentru marinata intr-un castron.
Adaugati cotletele si lasati la marinat cel putin 1 ora.
Intr-un robot de bucatarie procesati pesmetul, fisticul, fulgii de ardei, sarea si piperul.
Transferati intr-un bol.
Incalziti cuptorul la 200C.
Scoateti cotletele de miel din marinata, dati prin amestecul de pesmet si apoi adaugati in ulei incins intr-o tigaie.
Gatiti 1-2 minute pe fiecare parte, apoi transferati in cuptor pentru inca 5 minute.
Serviti cu garnitura dupa preferinta.
Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!
Arata foarte bine cotletele de miel. Ai un 10 cu plus de la mine
Si mie-mi plac 🙂