Gogosi cu magiun si branza
PrinteazaO reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte, unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci.
Ingrediente aluat:
- 40 g drojdie
- 60 g zahăr pudră
- 500 g făină
- 250 ml lapte
- 50 g unt
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 vârf de sare
- 1 ou
- 3 linguri de rom
- făină pentru planşă
- ulei pentru prăjit
Ingrediente decor:
- 200 g magiun
- 150 g brânză de vaci
Mod de preparare:
Se face un aluat din drojdia fărâmiţată, 1 linguriţă de zahăr pudră, cca 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte. Se lasă să crească. Se topeşte untul şi se amestecă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se obţine o spumă.
Se toarnă restul de făină într-un castron. Se adaugă sarea, restul de lapte, romul, oul şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Se încorporează maiaua şi spuma de zahăr şi se frământă bine, până se obţine un aluat dens.
Se întinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se formează gogoşele mai plate, care se prăjesc apoi în ulei încins, până când au o culoare auriu închis. Se pune pe fiecare gogoaşă puţin magiun, iar deasupra puţină brânză de vaci rasă.
Pofta buna!