Gogosi cu magiun si branza

Printeaza

O reteta delicioasa de gogosi cu: drojdie, zahar pudra, faina, lapte, unt, zahar vanilat, sare, ou, rom, ulei, magiun, branza de vaci.

Ingrediente aluat:

  • 40 g drojdie
  • 60 g zahăr pudră
  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 1 vârf de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de rom
  • făină pentru planşă
  • ulei pentru prăjit

Ingrediente decor:

  • 200 g magiun
  • 150 g brânză de vaci

 

Mod de preparare:

Se face un aluat din drojdia fărâmiţată, 1 linguriţă de zahăr pudră, cca 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte. Se lasă să crească. Se topeşte untul şi se ames­tecă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se obţine o spumă.

Se toarnă restul de făină într-un castron. Se adaugă sarea, restul de lapte, romul, oul şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Se încorpo­rează maiaua şi spuma de zahăr şi se frământă bine, până se obţine un aluat dens.

Se întinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se formează gogoşele mai plate, care se prăjesc apoi în ulei încins, până când au o culoare auriu închis. Se pune pe fiecare gogoaşă puţin magiun, iar deasupra puţină brânză de vaci rasă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.