Borş de miel cu lobodă si orez

Printeaza

Borş de miel cu lobodă si orez din: coaste de miel, morcovi, ceapa verde, loboda, orez, bors, leustean, sare, piper, foi de dafin si otet.

Ingrediente:Supe_3

  • 500 g coaste de miel
  • 2 morcovi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 legaturi loboda
  • 1/2 cana orez
  • 1/2 l bors
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 ceasca de otet

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf de sare şi piper. Cureţi şi speli bine carnea de miel şi când apa clocoteşte, o torni peste carne. Astfel o opăreşti şi îi dispare mirosul de miel. Tai carnea şi o pui la fiert în 3 I apă cu sare.

Cureţi morco­vii, loboda şi ceapa, îi speli, dai morcovii pe râzătoare, tai verdeaţa mărunt şi adaugi totul în oală. Mai pui sare şi piper dacă este nevoie. Pui borşul să fiarbă separat şi după ce a dat în 1-2 clocote, îl dai deoaparte.

Când carnea e aproape gata, adaugi orezul spălat şi borşul, iar după 10 mi­nute, pui leuşteanul tocat fin.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.