Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide

Printeaza

Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide  din: ciocolata de menaj, smantana vegetala, frisca, lichior de cafea, stafide, cozonac, faina, sare, zahar, unt, bors si apa.

 

Ingrediente:

Pentru mousse:

  • 600 g ciocolata de menaj cu lapte
  • 60 ml smantana vegetala
  • 30-40 ml lichior de cafea
  • 300 ml frisca lichida foarte rece
  • 100 g zahar pudra
  • 150 g stafide
  • 2-3 felii de cozonac

Pentru aluat:

  • circa 250 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri zahar
  • circa 150 g unt rece
  • 1 lingura bors foarte rece
  • 3-4 linguri apa foarte rece

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, pui in robot faina, sarea, zaharul, untul taiat cuburi si amesteci pana obtii o compozitie nisipoasa.

Adaugi borsul si apa si amesteci pana obtii o pasta ferma si maleabila. Intinzi aluatul intr-o tava rotunda de circa 23-26 cm.

O pui la frigider pentru 15-20 de minute, apoi in cuptor, la 190 grade C pentru 20 de minute.

O scoti din cuptor si lasi la racit la temperatura camerei. Bati frisca cu zaharul pudra pana devine foarte ferma.

Pui pe baie de aburi smantana pana ajunge la 60-70 grade C.

Torni in ploaie ciocolata rasa, lichiorul de cafea si amesteci continuu pana cand ciocolata se topeste si compozitia se omogenizeaza.

O iei de pe foc si o lasi sa se raceasca atat cat sa poata fi turnata. Pui frisca peste ciocolata si, cu miscari foarte delicate, omogenizezi.

Scoti blatul din forma, presari stafidele si bucatile de cozonac si torni crema.

O pui la frigider pentru minimum o ora, dupa care o poti servi.

 

Desert cu mousse de ciocolata, cozonac si stafide

Desert_cu_mousse_de_ciocolata_cozonac_si_stafide

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tiramisu – un desert italian clasic

Tiramisu – un desert italian clasic din: galbenusuri de ou, zahar , mascarpone, frisca, piscoturi, cafea espresso, lichior, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru crema mascarpone: 4 gălbenușuri de ou 100g zahăr 500g mascarpone 200ml frișcă lichidă Pentru asamblare: 300g pișcoturi Savoiardi (sau ladyfingers) 300ml cafea espresso tare, răcită 2-3 linguri de lichior (Amaretto sau Marsala, opțional) […]

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare.   Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă   Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.