Ciorba de miel cu orez si morcovi
PrinteazaCiorba de miel cu orez si morcovi din: orez, morcovi, legume uscate, sare, apa, leustean, carne de miel, ceapa, telina si pastarnac.
- 50 g orez
- 3 morcovi potrivit
- 1 lingura legume uscate
- sare dupa gust
- 3 litri de apa
- leustean verde
- 1 kg carne de miel
- 1 ceapa
- 100 g telina
- 1 pastarnac
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, zarzavaturile şi le speli. Le pui pe un prosop curat la scurs. Tai ceapa şi leuşteanul mărunt, iar zarzavaturile cubuleţe. Speli orezul, după ce l-ai ales, apoi şi carnea. Intr-o oală pui apa şi praful de sare şi adaugi carnea.
După ce a dat într-un clocot, adaugi zarzavaturile, condimentele de legume şi laşi să fiarbă până carnea devine moale. Cu 15 minute înainte de a fi gata, adaugi orezul. Dai oala de pe foc şi adaugi leuşteanul. Serveşti ciorba când s-a mai răcit.
Ciorba de miel cu orez si morcovi
Pofta buna!