Miel cu tarhon si ceapa
PrinteazaMiel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 1 lingura grasime
- 1 ceapa
- sare
- boia
- 1 l apa pentru stins rantasul
- 3-4 rosii sau bulion de rosii
- 3 linguri tarhon din otet
pentru rantas:
- grasime
- faina
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi şi o prăjeşti în grăsime pe ambele părţi. Pentru sos, pui grăsime într-o tigaie şi când s-a încins, adaugi făina şi ceapa tocată mărunt.
Laşi să se prăjească puţin, după care presari boia. Amesteci, stingi cu apă şi laşi sosul să fiarbă. Adaugi şi tarhonul şi-l laşi să fiarbă la foc iute 20 de minute.
Pui carnea în sos, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Laşi mâncarea să fiarbă la foc potrivit.
Când este gata, iei vasul de pe foc şi laşi să se răcorească puţin, după care poţi servi. Dacă doreşti sosul mai acrişor, adaugi zeamă de lămâie după gust.
Pofta buna!