Miel cu tarhon si ceapa

Printeaza

Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina.

Ingrediente:Miel_2

  • 1 kg carne de miel
  • 1 lingura grasime
  • 1 ceapa
  • sare
  • boia
  • 1 l apa pentru stins rantasul
  • 3-4 rosii sau bulion de rosii
  • 3 linguri tarhon din otet

pentru rantas:

  • grasime
  • faina

Mod de preparare:

Tai carnea în bucăţi şi o prăjeşti în grăsime pe am­bele părţi. Pentru sos, pui grăsime într-o tigaie şi când s-a încins, adaugi făina şi ceapa tocată mă­runt.

Laşi să se prăjească puţin, după care presari boia. Amesteci, stingi cu apă şi laşi sosul să fiarbă. Adaugi şi tarhonul şi-l laşi să fiarbă la foc iute 20 de minute.

Pui carnea în sos, roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Laşi mâncarea să fiarbă la foc potrivit.

Când este gata, iei vasul de pe foc şi laşi să se răcorească puţin, după care poţi servi. Dacă doreşti sosul mai acrişor, adaugi zeamă de lămâie după gust.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.