Reteta zilei: Cotlete de miel la tigaie
PrinteazaCotlete de miel la tigaie din: cotlete de miel, seminte de chimen, seminte de coriandru, boabe de piper negru, lapte de cocos, vin, scortisoara, cardamom verde, ceapa, ghimbir, faina, praf de chilli, iaurt, ulei si lamaie.
Ingrediente:
- 4 cotlete de miel
- 3/4 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 3/4 lingurita boabe de piper negru
- 1 3/4 cana lapte de cocos
- 1/4 cana de apa sau vin alb
- 2 bete de scortisoara
- Seminte de cardamom verde
- 10 cuisoare
- 1 bucata ghimbir, ras
- 1 ceapa, tocata marunt
- 2/3 cana faina
- 2 lingurite praf de chili
- 1/4 cana de apa
- 1/2 cana iaurt
- ulei pentru prajit
- felii de limeta
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, prajiti semintele de chimen impreuna cu cele de coriandru. Zdrobiti piperul negru si semintele prajite intr-un mojar.
Se transfera amestecul de condimente in tigaie si se adauga laptele de cocos, vinul, scortisoara, cardamom, cuisoarele, ghimbirul si ceapa.
Se fierbe la foc mediu. Adaugati cotletele, reduceti focul la mic si gatiti 45 de minute. Scoateti cotletele de miel si se usuca pe prosoape de hartie. Amestecati impreuna faina, praful de chili si iaurtul pana la omogenizare.
Intr-o tigaie mare adaugati ulei, incingeti bine. Scufundati cotletele de miel in amestecul de iaurt, apoi adaugati in tigaie si prajiti pe fiecare parte 3-4 minute.
Scoateti din tigaie pe prosoape de hartie pentru a fi absorbit uleiul in exces. Serviti cotletele calde cu felii de limeta.
Cotlete de miel la tigaie
Pofta buna!
Cotletele astea o sa le incerc si eu
O sa incerc cotletele de miel
Bune rau cotletele de miel
Ai un 10 de la mine pentru cotletele astea
Imi plac cotletele de miel