Placinta din carne de miel
PrinteazaPlacinta din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci, smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte.
- 1 kg carne de miel fara os
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 oua
- 350 g ciuperci
- 5 linguri smantana
- 1 ceasca ulei
- 2 cesti apa
- faina cat cuprinde
- 5 g drojdie
- ulei
- sare
- piper
- boia
- lapte
Mod de preparare:
Speli carnea de miel şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi de apă într-o sită şi o laşi să se răcească. Cureţi şi speli ceapa verde şi ciupercile, le scurgi de apă şi le toci mărunt, încingi două linguri de ulei într-o tigaie mare şi căleşti ceapa tocată mărunt.
Când s-a înmuiat puţin, adaugi ciupercile tocate. Laşi pe foc circa cinci minute şi apoi la răcit. Dai carnea de miel prin maşina de tocat. O aşezi într-un castron mai mare şi adaugi ceapa şi ciupercile călite. Adaugi 3 ouă, smântână, sare şi piper, după gust.
Amesteci până se omogenizează bine ingredientele. Fierbi apa cu uleiul şi cerni într-un vas cam 300 g de făină. Adaugi sare şi drojdie. Verşi puţin câte puţin din apa fiartă cu ulei şi amesteci până obţii un aluat elastic, care nu se sfărâmiţează.
Mai pui făină atât cât este necesar. împărţi coca, din care întinzi două foi de dimensiunea tăvii în care urmează să coci plăcinta. Ungi tava cu ulei, o îmbraci cu o foaie de aluat, pui compoziţia de carne şii acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat. Daii la cuptor 40-50 de minute.
Cu 10 minutee înainte, scoţi tava şi ungi plăcinta cu lapte; amestecat cu boia dulce. Laşi să se răcească. O tai pătrăţele î şi o servesti ca antreu.
Placinta din carne de miel
Pofta buna!
Wow, ce bine arata!