Tarta cu spanac si branza feta
PrinteazaTarta cu spanac si branza feta din: faina, sare, unt, galbenus, apa, praf de copt, branza feta, spanac, oua, usturoi, ceapa, unt, crenvursti, sare si piper.
- 300 g faina
- 2 varfuri de cutit cu sare
- 200 g unt
- 1 galbenus
- 6 linguri apa rece
- 1 plic praf de copt
- pentru umplutura:
- 250 g branza feta
- 300 g spanac oparit
- 6 oua fierte tari
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe potrivite
- 50 g unt
- 6-7 crenvursti
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina într-un vas cu praful de copt şi sarea. Adaugi untul tăiat bucăţi. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşul, adaugi apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care-l laşi la rece 30 de minute. Pentru umplutură, cureţi ceapa, o tai mărunt, zdrobeşti căţeii de usturoi şi căleşti în unt 2-3 minute. Adaugi spanacul scurs, untul, sare, piper după gust şi căleşti, la foc mic, 3 minute.
Scoţi coca de la rece, împărţi aluatul în două, întinzi o parte de cocă cu sucitorul pe o suprafaţă plană, aşezi aluatul într-o tavă rotundă, îmbraci pereţii până la jumătate şi-l înţepi cu furculiţa. Coci aluatul în cuptorul pre- încălzit 10 minute. Apoi îl scoţi şi-l laşi puţin la răcit.
Torni compoziţia de spanac peste aluat. Pasezi brânza feta cu o furculiţă într-un castron şi o amesteci cu piper. Torni brânza peste spanac şi o uniformizezi cu ajutorul unei spatule de silicon. Aşezi deasupra umpluturii, aproape de margini, ouăle fierte curăţate de coajă, formând un cerc.
Jumătatea de cocă rămasă o împărţi şi întinzi două foi subţiri. Acoperi cu o foaie tarta de spanac, iar cu cealaltă îmbraci fiecare crenvurşt. îi aşezi de jur împrejurul tartei, apăsând un pic marginile. Introduci din nou în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Tai tarta şi o serveşti după ce s-a răcit puţin.
Tarta cu spanac si branza feta
Pofta buna!