Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine din: baghete mici, mărar, lapte, oua, unt, faina, sare, piper, unt, mazăre, piept de pui, ulei, ceapa, zeama de lamaie, cimbru, foi de dafin. Ingrediente: 3 baghete mici 1 legătură mărar 100 ml lapte 4 ouă 100 g unt 100 g făină sare piper unt Pentru mâncarea de mazare: 500 […]
Sufleu de mazare
PrinteazaSufleu de mazare din: mazare, unt, faina, lapte, cascaval, albusuri, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g mazăre
- 3 linguri unt
- 2-3 linguri făină
- 1/2 1 lapte
- 5 linguri caşcaval (sau parmezan)
- 4 albuşuri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegem mazăre tînără, o curăţăm şi o opărim cu apă sărată. O strecurăm. Ungem cu unt un vas de sticlă rezistentă la foc sau de piatră. într-o crăticioară punem o lingură de unt proaspăt.
După ce se topeşte adăugăm mazărea şi lăsăm mîncarea la foc slab, ca să piardă apa.
Pregătim sos alb ca pentru dovlecei. Punem 3/4 din mazăre în vas, o presărăm cu caşcaval, Luăm două linguri de mazăre, le amestecăm cu sosul alb, învîrtind uşor cu o lingură de lemn.
Adăugăm albuşurile bătute spumă, amestecînd încetişor cu lingura.
Punem această compoziţie în vasul de sticlă, peste mazăre, presărăm cu caşcaval şi dăm la cuptor cel mult 3/4 de oră.
Mazare cu pui, cimbru si sufleu de paine
Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci
Sufleu de mazăre cu orez si ciuperci din: orez, mazare, oua, cascaval, morcov, radacina de patrunjel, ciuperci, sare, piper, ulei, unt, verdeata, faina, lapte. Ingrediente: 1 cana orez 1/2 kg mazare boabe, noua 2 oua 100 g cascaval 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 ciuperci sare piper ulei unt verdeata pentru sos: […]
Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare
Porumbei umpluti cu ficat cu garnitura de sufleu de cartofi, ciuperci pe crutoane si sote de mazare Ingrediente: 9 porumbei 300 g ficat 14 ciuperci mari 400 g mazăre 150 g unt 80 g ulei sare piper 1 legătură mărar 400 g cartofi 2 ouă 1 felie franzela 1/2 pahar vin roşu 2 cepe 2 […]
Pofta buna!