Budincă din franzelă cu sunca si smantana
PrinteazaBudincă din franzelă cu sunca si smantana din: ulei, sunca, usturoi, oua, smantana, lapte gras, cascaval, sare, piper, franzela, ceapa verde, marar verde, unt si patrunjel.
- 3 linguri ulei
- 250 g sunca
- 4 catei de usturoi
- 7 oua mari
- 250 ml smantana
- 500 ml lapte gras
- 150 g cascaval
- sare
- piper
- 1 franzela veche de o zi
- 1 legatura ceapa verde
- marar verde
- unt pentru uns vasul
- patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Tai şunca în bucăţele mici. încingi ulei într-o tigaie, adaugi usturoiul pisat şi ceapa tocată, şunca şi laşi până se rumenesc. Dai deoparte.
Baţi ouăle cu telul, adaugi smântână, laptele, caşcavalul ras, sare şi piper. Tai pâinea în cubuleţe, pe care le adaugi peste amestecul de lapte.
Laşi să stea aproximativ 10 minute, până pâinea trage laptele. Adaugi şi şunca, mărarul spălat şi tocat şi răstorni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt.
Introduci în cuptorul preîncălzit în prealabil. Laşi budinca la cuptor până se rumeneşte frumos deasupra (circa o oră).
O serveşti caldă, presărată cu pătrunjel verde deasupra.
Budincă din franzelă cu sunca si smantana
Pofta buna!