Mere cu bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 10 mere
- 250 g zahăr pudră
- 3 albuşuri
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare:
Cureţi merele şi le scoţi miezul (cel mai uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Dai 2 mere pe râzătoare şi le amesteci cu 30 g zahăr. Cu acest amestec umpli merele.
Pudrezi cu 70 g zahăr şi le aşezi în tavă cu puţină apă şi puţin unt topit. Dai la cuptor pentru 15 minute. Separat, baţi albuşurile spumă şi, spre sfârşit, adaugi 150 g zahăr pudră.
Cu ajutorul unui şpriţ pentru ornat, acoperi toată suprafaţa merelor şi dai din nou la cuptor, la foc mic, până se usucă bezeaua.
Pofta buna!
Pare delicios