Mere cu bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de mere cu: zahar pudra, oua, zahar vanilat.

 

Ingrediente:

  • 10 mere
  • 250 g zahăr pudră
  • 3 albuşuri
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Cureţi mere­le şi le scoţi miezul (cel mai uşor faci acest lucru cu 1 linguriţă) şi seminţele. Dai 2 mere pe râzătoare şi le amesteci cu 30 g zahăr. Cu acest amestec umpli merele.

Pudrezi cu 70 g zahăr şi le aşezi în tavă cu puţină apă şi puţin unt topit. Dai la cuptor pentru 15 minute. Separat, baţi albuşurile spumă şi, spre sfârşit, adaugi 150 g zahăr pudră.

Cu ajutorul unui şpriţ pentru ornat, acoperi toată suprafaţa merelor şi dai din nou la cuptor, la foc mic, până se usucă bezeaua.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pare delicios

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.