Mâncare de morcovi şi ciuperci
PrinteazaMâncare de morcovi şi ciuperci din: morcovi, ciuperci, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, lamaie, cimbru, sare si piper.
- un kilogram morcovi
- 300 g ciuperci deshidratate
- 50 g faina
- 100 ml ulei de masline
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- doua rosii
- doi cartofi
- un sfert de lamaie
- o lingurita cu cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile uscate se hidratează peste noapte în apă caldă sau se fierbe apă şi se introduc ciupercile în ea. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele şi se fierb în apă cu sare zece minute. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Rosiile se spala, se curata de pielita si se dau prin razatoare. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pun ceapa si usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă morcovii şi ciupercile hidratate.
Se adaugă cartofii, se condimentează şi se călesc la foc mediu până devin aurii. Se toarnă sucul de lămâie, se adaugă o cană cu apă în care s-a dizolvat făina, cimbrul şi se fierbe totul 15 minute. Se toarnă roşiile, se mai fierb zece minute şi se opreşte focul.
Daca cartofii se taie marunt, se sfarama si nu mai este nevoie sa se adauge faina.
Mâncare de morcovi şi ciuperci
Pofta buna!