Supă din miel cu castraveti si nucsoara
PrinteazaSupă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare.
- 1,2 kg carne de miel
- 750 g spanac
- 350 g macris sau stevie
- 4-5 fire de ceapa verde
- 350 g castraveti verzi
- 2 legaturi de marar
- sare
- nucsoara rasa
- 3-3,5 l apa
pentru sos:
- 200 g smantana
- 1 lingura otet
- 30 g hrean ras
- zahar
- sare
Mod de preparare:
In apă cu sare fierbi spanacul şi măcrişul aproximativ !5 minute, apoi îl strecori şi îl tai mărunt. Tai carnea de miel bucăţi şi o pui la fiert în 3 l de apă, îndepărtând spuma formată. Continui fierberea, iar când este carnea pe jumătate fiartă, adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare, castraveţii curăţaţi de coajă şi tăiaţi julien, nucşoara şi mărarul.
După ce încep să fiarbă, adaugi şi spanacul şi măcrişul pregătite anterior. Serveşti supa cu sos de smântână pe care îl pregăteşti aşa: razi pe răzătoarea fină 30 g de hrean, iar într-un bol de sticlă amesteci cu 200 g smântână, 1 lingură de oţet, puţină sare şi puţin zahăr.
Omogenizezi bine şi serveşti sosul într-un bol sau sosieră, alături de supă.
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
Pofta buna!