Musaca de loboda cu carne
PrinteazaMusaca de loboda cu carne din: loboda, unt, cartofi, carne tocata, lapte, cascaval, ceapa, ou, faina, sare si piper.
- 1 kg loboda
- 100 g unt sau margarina
- 300 g cartofi
- 250 g carne tocata de porc sau de vita
- 150 ml lapte
- 100 g cascaval
- 1 ceapa
- 1 ou
- 50 g faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi şi speli foarte bine loboda, frunză cu frunză. înăbuşi loboda în jumătate din cantitatea de unt, împreună cu carnea şi ceapa tocată. Separat, fierbi cartofii sau îi coci în cuptor, apoi îi cureţi şi îi tai în felii.
Ungi un vas de yena cu unt şi pui un strat de cartofi, unul de lobodă înăbuşită şi umpli vasul pe trei sferturi, aşezând ultimul strat de cartofi. Baţi oul întreg, adaugi făina combinată cu lapte şi torni amestecul peste musaca.
Deasupra presari caşcaval ras şi cuburi mici de unt. Laşi vasul la cuptor 30 de minute, până când musacaua se rumeneşte frumos.
Musaca de loboda cu carne
Pofta buna!