Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

Printeaza

Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 3/4 cesti ceapa tocata
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • 2 frunze de dafin
  • 5 cutii de supa de carne de vita
  • o cutie rosii  în suc
  • 1/2 ceasca sos de rosii
  • 1/2 ceasca coriandru proaspat tocat
  • 1 kg de carne de vita
  • 1/2 kg de carne de porc
  • 6 linguri de faina de porumb
  • 1/4 ceasca lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurița de sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 ceasca de orez

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala mare la foc mediu. Adauga 1 3/4 cani ceapa, 2 catei de usturoi si frunze de dafin; caleste 5 minute.

Adauga supa, rosiile și 1/4 ceasca coriandru. Se lasa la fiert. Se acopera si se fierbe 15 minute.

Intre timp, combina carnea de vita, carnea de porc, faina, laptele, oul, sarea, piperul, chimenul, restul de 1 ceasca ceapa, 2 catei de usturoi si 1/4 ceasca de coriandru intr-un bol mediu.

Se amesteca bine. Formati perisoare potrivite.

Adaugați orezul și perisoarele in oala și lasati la fiert, amestecand ocazional. Reduce focul la mic, se acopera și se fierbe aproximativ 20 de minute.

Condimenteaza, dupa gust, cu sare și piper.

Serviti ciorba de perisoare calda.

Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

 

Pofta buna!

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Foarte bine arata ciorba de perisoare!

  2. Mi-ai facut pofta de o ciorbica de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.