Cotlete de porc cu piure de cartofi
PrinteazaCotlete de porc cu piure de cartofi din: cotlet de porc, pulpa de porc, mazare, morcovi, piper, patrunjel, cartofi, unt, lapte, sare si ulei.
- 500 g cotlet de porc
- 250 g pulpa de porc
- 100 g mazare din conserva
- 100 g morcovi
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 750 g cartofi
- 30 g unt
- 100 ml lapte
- 20 g sare
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Tranşezi cotletul, îl baţi, îl sărezi şi îl piperezi. Dai pulpa de porc împreună cu verdeaţa prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu mazăre, morcov fiert tăiat în cuburi mici, piper pisat şi sare. Cu această compoziţie umpli fiecare cotlet, îl prinzi cu scobitori şi îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei.
Dai tava la cuptor, stropind din când în când cu zeamă de oase. Când este gata, scoţi scobitorile, tai carnea în felii şi serveşti cotletul cald, aşezat pe un strat de piure de cartofi, preparat din cartofi fierţi, zdrobiţi şi amestecaţi cu lapte, unt şi sare după gust.
Cotlete de porc cu piure de cartofi
Pofta buna!