Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara
PrinteazaTartă cu merisoare, nuci si scortisoara din: unt, zahar vanilinat, zahar pudra, oua, sare, faina, pesmet, praf de copt, lapte, mar, scortisoara, merisoare, nuci, suc de lamaie, compot de merisoare si zahar pudra.
- 150 g unt moale
- 1 plic zahar vanilinat
- 100 g zahar pudra
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 200 g faina
- 60 g pesmet
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 120 ml lapte
umplutura:
- 1 mar
- 1 lingurita scortisoara
- 30 g merisoare uscate
- 2 linguri nuci tocate
- 2 linguri zahar
- cateva picaturi suc de lamaie
- 2 linguri compot de merisoare
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahăr tos şi zahăr vanilinat. Se înglobează treptat ouăle, laptele, sarea şi făina amestecată cu praful de copt şi pesmet. Se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Se încinge cuptorul la 170 °C. Se curăţă merele de coji şi cotoare şi se taie felii circulare de 0,5 cm grosime; se amestecă într-un castron cu scorţişoară, merişoare, nuci, zahăr, suc de lămâie şi o linguriţă de compot de merişoare.
Se aşază pe blat rondele de mere şi în mijlocul fiecărei rondele se pune amestec de merişoare. Se coace în cuptor cca 40-50 min., apoi se lasă să se răcească. Se serveşte pudrată cu zahăr şi acompaniată de sos
Tartă cu merisoare, nuci si scortisoara
Pofta buna!