Tartine franţuzeşti
PrinteazaTartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie.
- 200 g compot de coacaze negre
- 3 linguri zahar pudra
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 priza coaja de lamaie rasa
- 8 felii paine toast
- 3 oua
- 8 linguri lapte
- esenta de vanilie
- unt pentru prajit
- inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă coacăzele. Se aşază cocăzele într-un vas şi se adaugă cca 7 linguri suc de compot; se idaugă 1 lingură de zahăr, sucul şi coaja de lămâie. Se fierbe la foc moale cca 3 min. Feliile de pâine se taie pe diagonală. Intr-un castron se bat ouăle cu lapte şi esenţă de vanilie.
Se trec feliile de pâine prin această compoziţie şi se prăjesc pe ambele feţe într-o tigaie cu unt topit. Se presară zahăr, se aşază pe farfurii şi se garnisesc cu compotul fierbinte şi cu câte o porţie de îngheţată de vanilie.
Tartine franţuzeşti
Pofta buna!