Tartine franţuzeşti

Printeaza

Tartine franţuzeşti din: compot de coacaze negre, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, paine toast, oua, lapte, esenta de vanilie, unt si inghetata de vanilie.

Ingrediente:Tartine_frantuzesti

  • 200 g compot de coacaze negre
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 priza coaja de lamaie rasa
  • 8 felii paine toast
  • 3 oua
  • 8 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • unt pentru prajit
  • inghetata de vanilie

 

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă coacăzele. Se aşază cocăzele într-un vas şi se adaugă cca 7 linguri suc de compot; se idaugă 1 lingură de zahăr, sucul şi coaja de lămâie. Se fierbe la foc moale cca 3 min. Feliile de pâine se taie pe diagonală. Intr-un castron se bat ouăle cu lapte şi esenţă de vanilie.

Se trec feliile de pâine prin această compoziţie şi se prăjesc pe ambele feţe într-o tigaie cu unt topit. Se presară zahăr, se aşază pe farfurii şi se garnisesc cu compotul fierbinte şi cu câte o porţie de îngheţată de vanilie.

Tartine franţuzeşti

Tartine_frantuzesti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.