Rosii umplute cu peste si orez
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii umplute cu: peste alb, orez, ceapa, ulei, patrunjel, iaurt, sare.
Ingrediente:
- 150 g peşte slab
- 3 roşii
- 2 linguri orez
- 1/2 ceapă
- 1 linguriţă ulei
- 2-3 fire pătrunjel
- 2 linguri iaurt
- sare
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi-l fierbi în apă cu sare. Separat, fierbi orezul cu 1 ceaşcă de apă. După ce a fiert peştele, îl scurgi şi îl treci prin maşina de tocat sau îl tai mărunt.
Dai ceapa curăţată prin răzătoarea mică şi o presezi ca să obţii 1 linguriţă de zeamă. Amesteci peştele cu orezul fiert, zeama de ceapă, verdeaţa tocată şi sare.
Tai roşiilor un căpăcel, le scoţi miezul şi le umpli cu compoziţia de peşte. Treci miezul roşiilor prin sită. Aşezi roşiile într-un vas, pui şi miezul pasat, adaugi iaurtul şi uleiul şi dai la cuptor.
Pofta buna!