Salata de curcan cu taitei
PrinteazaSalata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi.
- 100 g taitei subtiri de orez
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire
- 2 morcovi, dati prin razatoarea mare
- 1 ceapa rosie mica, feliata subtire in rondele
- 1 mana frunze de coriandru, tocate grosier
- 1 mana de frunze de menta, tocate grosier
- ulei de gatit
- 500 g carne tocata de curcan
pentru dressing:
- 2 linguri sos de peste
- 2 linguri de zahar brun
- zeama de la 4 limes
- 1 catel de usturoi, zdrobit
Mod de preparare:
Toarnă apă clocotindă peste tăieţei şi lasă-i să se înmoaie 5 minute. Scurge apa, clăteşte-i sub un jet de apă caldă şi răstoarnă-i într-un bol mare. Adaugă ardeiul iute, morcovii, ceapa şi ierburile aromate.
Pentru a prepara dressingul, amestecă toate ingredientele într-un bol mic sau într-un borcan. Incălzeşte o tigaie nonaderentă sau un wok la foc mare până devine extrem de fierbinte. Pulverizează uleiul într-un strat uniform şi rumeneşte bine curcanul separându-l treptat în bucăţi.
Adaugă amestecul cu tăieţei, toarnă dressingul peste salată şi amestecă totul bine.
Salata de curcan cu taitei
Pofta buna!