Ciorbă cu carne de oaie si legume
PrinteazaCiorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.
- 1-1,2 kg carne de oaie
- 0,5 pahar de ulei de vegetal
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei dulce
- 1 ardei iute
- 0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut)
- 6-8 roşii marinate
- 2 pahare de marinată de la roşii
- sare
- piper negru măcinat
- foi de dafin
- 6 pahare de apă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe.
Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul.
Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum.
Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal.
Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol.
Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea.
Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.
Ciorbă cu carne de oaie si legume
Pofta buna!
Ciorba asta cu carne de oaie este foarte interesanta, foarte
Sa-mi opresti si mie o farfurie de ciorba