Ciorbă cu carne de oaie si legume

Printeaza

Ciorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin.

Ingrediente:Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legume

  •  1-1,2 kg carne de oaie
  • 0,5 pahar de ulei de vegetal
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei dulce
  • 1 ardei iute
  • 0,5 de pahar de crupe de grîu măcinate mășcat (arnăut)
  • 6-8 roşii marinate
  • 2 pahare de marinată de la roşii
  • sare
  • piper negru măcinat
  • foi de dafin
  • 6 pahare de apă

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, morcovul şi ardeiul curăţaţi-l şi spălaţi-l, tăiaţi-l cubuleţe.

Scoateţi pieliţa roşiilor marinate, daţi-le prin răzătoare şi mărunţiţi-le în blender. Curăţaţi usturoiul.

Alegeţi crupele şi spălaţi-le cu apă rece. Adăugaţi într-un ceaun o parte din ulei şi încingeți-l pînă iese fum.

Prăjiţi repede carnea pînă se formează o cojiţă aurie. În altă tigaie puneţi legumele şi prăjiţi-le pe tigaie cu ulei vegetal.

Adăugaţi în carnea prăjită usturoiul mărunţit, mai lăsaţi să se prăjească 1-2 minute şi turnaţi 6 pahare de apă, fierbeți pînă e gata la foc domol.

Cu 15-20 minute pînă la sfîrşitul fierberii turnaţi crupele alese şi spălate şi lăsaţi să fiarbă pînă sînt gata crupele şi carnea.

Adăugaţi legumele, roşiile tocate, marinata strecurată şi mai fierbeţi 3-5 minute.

Ciorbă cu carne de oaie si legume

Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legume

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mircea Ionescu

    Ciorba asta cu carne de oaie este foarte interesanta, foarte

  2. Sa-mi opresti si mie o farfurie de ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.