Răitasi
PrinteazaRăitasi din: faina, drojdie, lapte, oua, sare, zahar, ulei, zahar pudra si smantana.
- 1 kg faina
- 1 plic drojdie uscata
- 300-350 ml lapte
- 2 oua batute spuma
- 1 lingurita de sare
- 4-5 linguri zahar
- ulei, untura sau margarina
- zahar pudra
- 300 g smantana
Mod de preparare:
Cerni făina într-un vas şi, în mijloc, faci o adâncitură în care pui laptele, drojdia, ouăle bătute spumă împreună cu zahărul şi cu 1 linguriţă de sare.
Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o frămânţi bine şi, dacă mai e nevoie de lapte sau de făină, poţi adăuga până ce aluatul nu se mai lipeşte de palme.
Acoperi aluatul cu o pânză de in, cânepă ori bumbac şi îl laşi să dospească. Presari făină pe o planşetă de lemn, rupi câte o bucăţică de cocă, o pui pe planşetă şi o întinzi cu sucitorul, până la grosimea potrivită.
Ungi apoi fiecare foaie cu untură, ulei sau margarină, o împătureşti şi o întinzi din nou cu sucitorul.
După această operaţie, aşezi răitaşul în uleiul încins în tigaie şi îl întorci pe ambele părţi. Când sunt gata răitaşii, îi presari cu zahăr pudră şi îi ungi cu smântână sau îi serveşti numai cu zahăr.
Consumi răitaşii calzi sau reci.
Răitasi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- raitasi
- raitas reteta
- https://www restaurantedelux ro/raitasi html