Ghiveci macedonesc

Printeaza

O reteta delicioasa de ghiveci cu:orez, ardei rosu, varza, dovlecel, mazare, cartofi, ceapa, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, pesmet.

Ingrediente:

  • 200 g orez fiert
  • 4 ardei, de preferat roşii
  • 1 varză mică
  • 1 dovlecel
  • 200 g mazăre
  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 3-4 roşii
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pătrunjel
  • busuioc
  • 2 linguriţe pesmet

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, ardeii, varza, cartofii, dovle­celul, speli toate legumele, apoi le tai în bucăţi potrivi­te. Căleşti legumele, tăiate, în ulei încins. Torni puţină apă să nu se lipească, iar spre sfârşit, pui roşiile tăiate mărunt şi mai laşi să dea câteva clocote.

După ce au fiert toate legumele, le pui într-o tavă tapetată cu ulei şi pesmet, aşezi primul strat de legume şi acoperi cu orezul fiert. Deasupra pui mazărea şi aşezi felii de ardei.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit. Când e gata, serveşti totul ornat cu cimbru, pătrunjel verde şi busuioc sau doar cu pătrun­jel verde, dacă nu ai altceva.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.