Iepuraşi din aluat
PrinteazaIepuraşi din aluat din: oua, faina, zahar, drojdie, smantana, sare, apa, unt si ou.
- o oua fierte
pentru aluat:
- 300 g faina
- 2 linguri cu zahar
- 7 g drojdie uscata
- 230 ml smantana
- 1/2 lingurita cu sare
- 60 ml apa
- 2 linguri cu unt
- 1 ou
Mod de preparare:
Pune untul, smântână şi apa într-o crăticioară şi încălzeşte-le puţin pe foc, fără a le da în clocot.
Lasă-le să se răcorească (să fie un amestec călduţ), apoi încorporează restul ingredientelor.
Dacă aluatul este prea gros, adaugă puţină apă, iar dacă e foarte moale, presară făină.
Acoperă şi lasă într-un loc cald, să-şi dubleze volumul.
Imparte aluatul în 16 părţi egale, modelează sfere şi pune în mijlocul a opt dintre ele câte un ou fiert, apoi remodelează.
Cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, taie aluatul în dreptul urechilor, nasului şi codiţei.
Pentru ochişori, foloseşte boabe de piper sau alte bobiţe.
Pune iepuraşii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins 10-15 minute, la foc iute, până ce se auresc.
Iepuraşi din aluat
Pofta buna!