Cotlete de miel in crusta de pesmet si fistic din: iaurt, suc de lamaie, fulgi de ardei, sare, piper, cotlete de miel, pesmet, fistic, fulgi de ardei, sare, piper, unt si ulei de masline. Ingrediente pentru marinata: 1/2 cana iaurt 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu 1/2 lingurita de […]
Costite de miel în crustă
PrinteazaCostite de miel în crustă din: cotlete de miel, vin alb, pesmet, alune, boia, patrunjel, ulei si sare.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
- 1 kg cotlete de miel
- 200 ml vin alb
- 200 g pesmet
- 50 g alune zdrobite
- 1 lingura cu boia
- 1 lingura cu patrunjel uscat
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune cotletele puţin sărate într-o pungă şi toarnă vinul peste ele. Ţine-le la frigider câteva ore.
Amestecă pătrunjelul cu boia, alune şi pesmet.
Presează cotletele pe ambele părţi în acest amestec încinge cuptorul, tapetează o tavă de copt cu pergament si pune cotletele.
Tine-le 40 de minute.
Intoarce-le la jumatatea timpului.
Costite de miel în crustă
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Coaste de miel in crusta de pesmet
Coaste de miel in crusta de pesmet din: coaste de miel, unt nesarat, ulei de masline, sare, piper, piure de mazare, pesmet, patrunjel, usturoi, mustar de dijon. Ingrediente: 2 randuri coaste de miel 15g unt nesarat 1 lingura de ulei de masline Sare si piper dupa gust Piure de mazare pentru servire Ingrediente pentru […]
Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
O reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de ou […]
Pofta buna!