Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra
PrinteazaSparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din: sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat, usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 buchet sparanghel
- 4 ciuperci portobello
- 3 linguri ulei de masline
- 1/2 lingura de unt
- 1/2 lingura amidon
- 1/2 cana de lapte degresat
- 1/4 lingurita usturoi pisat
- 3 bucati branza de capra
- Piper Cayenne
- 1 1/2 linguri de nuci de pin
- 1 1/2 linguri patrunjel proaspat tocat
- Sare și piper, dupa gust
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o togaie puneti nucile de pin si prajiti cateva minute amestecand continuu.
Taiati tulpinile de la sparanghel. Intr-o tava puneti o foaie de copt. Puneti sparanghelul, stropiti cu ulei de masline, presarti sare si piper.
Intr-o alta tava puneti din nou hartie de copt, adaugati ciupercile, stropiti cu ulei de masline, presarati sare si piper dupa gust. Dati ambele tavi la cuptor
Pentru aproximativ 15 minute. Intre timp se prepara sosul. Intr-o cratita mica, se topeste untul la foc mediu. Adaugati amidonul si amestecati pana la omogenizare.
Adaugati laptele și usturoiul, amestecand constant. Adaugati branza de capra și piperul cayenne si amestecati pana cand se topeste branza. Se condimentează cu sare dupa gust si pastrati sosul cald.
Puneți legumele calde intr-un bol si amestecati pentru a se combina. Adaugati sosul peste legume, garnisiti cu nuci de pin și patrunjel tocat. Serviti cald.
Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra
Pofta buna!
Asta e un fel de salata, sau cum?