Reteta zilei: Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Printeaza

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra din: sparanghel, ciuperci, ulei de masline, unt, amidon, lapte degresat, usturoi, branza de capra, piper cayenne, nuci de pin, patrunjel, sare si piper.

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

 

Ingrediente:

  • 1 buchet sparanghel
  • 4 ciuperci portobello
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingura de unt
  • 1/2 lingura amidon
  • 1/2 cana de lapte degresat
  • 1/4 lingurita usturoi pisat
  • 3 bucati branza de capra
  • Piper Cayenne
  • 1 1/2 linguri de nuci de pin
  • 1 1/2 linguri patrunjel proaspat tocat
  • Sare și piper, dupa gust

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Intr-o togaie puneti nucile de pin si prajiti cateva minute amestecand continuu.

Taiati tulpinile de la sparanghel. Intr-o tava puneti o foaie de copt. Puneti sparanghelul, stropiti cu ulei de masline, presarti sare si piper.

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Intr-o alta tava puneti din nou hartie de copt, adaugati ciupercile, stropiti cu ulei de masline, presarati sare si piper dupa gust. Dati ambele tavi la cuptor

Pentru aproximativ 15 minute. Intre timp se prepara sosul. Intr-o cratita mica, se topeste untul la foc mediu. Adaugati amidonul si amestecati pana la omogenizare.

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Adaugati laptele și usturoiul, amestecand constant. Adaugati branza de capra și piperul cayenne si amestecati pana cand se topeste branza. Se condimentează cu sare dupa gust si pastrati sosul cald.

Puneți legumele calde intr-un bol si amestecati pentru a se combina. Adaugati sosul peste legume, garnisiti cu nuci de pin și patrunjel tocat. Serviti cald.

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Sparanghel si ciuperci portobello coapte cu sos de branza de capra

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Asta e un fel de salata, sau cum?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.