Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar

Printeaza

Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar din: piept de pui, vinete, usturoi, unt, bacon, ardei, sare, piper, cimbru, patrunjel, boia dulce.

Ingrediente:Rulouri_din_piept_de_pui_cu_bacon_la_gratar

  • 2 bucati piept de pui
  • 2-3 vinete
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 500 g unt
  • 16 felii bacon
  • 2 ardei
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru ornat

  • pătrunjel
  • boia dulce
  • beţe pentru frigărui

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de pui în felii subţiri. Feliile se ung şi se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se rulează. Se presară cimbru uscat pe deasupra şi se pun la rece, acoperite cu o folie de plastic. Separat, se spală vinetele, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie rondele.

Se presară sare şi se lasă să se scurgă într-o sită. Ardeii se curăţă de seminţe şi se spală, apoi se taie felii. Rulourile de pui se înfăşoară în feliile de bacon şi se înfig pe beţele pentru frigărui, intercalând între ele felii de ardei. Eventual, se condimentează dacă mai este nevoie cu sare şi piper.

Se  pun pe grătarul încins şi se răsucesc la intervale scurte de timp ca să se poată rumeni uniform. Tot pe grătar se pun şi vinetele, se întorc de pe o parte pe cealaltă şi se servesc împreună cu frigăruile. Rulourile se ornează cu pătrunjel verde şi boia dulce.

Rulouri din piept de pui cu bacon la gratar

Rulouri_din_piept_de_pui_cu_bacon_la_gratar

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.