Drob de miel cu smantana
PrinteazaDrob de miel cu smantana din: organe de miel, ceapa verde, usturoi, lapte, smantana, oua, patrunjel, marar, unt, ulei, piper si sare.
- 500 g organe de miel
- 3 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de usturoi
- 1 ceasca de lapte
- 100 ml smantana
- 8 oua
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 50 g unt
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune ficatul la fiert în apă cu sare, iar restul organelor – într-o altă cratiţă, în apă fierbinte, doar cât să le opăreşti 15 minute, apoi pune-le la scurs. Lasă ficatul să se fiarbă bine.Pasează-l după ce-l scurgi bine, cu lapte şi unt, iar restul organelor taie-le fin în cubuleţe. Intre timp, fierbe patru ouă.
Spală ceapa şi usturoiul, toacă-le fin, căleşte-le în puţin ulei, iar când se înmoaie, pune-le peste organe, adaugă pasta de ficat, smântână, ouăle bătute şi verdeaţa tocată. Potriveşte de sare şi piper. Unge o tavă de cozonac cu ulei, tapeteaz-o cu făină şi pune amestecul de drob în tavă.
Infige dintr-un capăt într-altul ouă fierte curăţate şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Verifică dacă s-a închegat folosind o scobitoare.
Drob de miel cu smantana
Pofta buna!