Tocănită de berbecut cu măsline

Printeaza

Tocănită de berbecut cu măsline din: pulpa de berbecut, ceapa, ceapa rosie, telina, morcovi, masline, curry, chimen, rosii in bulion, vin, usturoi, ulei de masline, sare, piper, mustar, zeama de lamaie, cimbru, rozmarin si boia dulce.

Ingrediente:Tocanita_de_berbecut_cu_masline

  • 1 kg pulpa de berbecut
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa rosie
  • 1 telina mica
  • 1 morcov
  • 200 g masline fara samburi
  • 1 lingurita de curry
  • 1 lingurita cu chimen pisat
  • 1 cutie mare de rosii in bulion
  • 1 cana cu vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper

pentru marinata:

  • 2 linguri cu mustar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 lingurita cu cimbru si rozmarin uscat maruntit
  • 1 lingurita cu boia dulce

 

Mod de preparare:

Taie pulpa de berbecuţ în cubuleţe de 3 cm şi pune-o la marinat două ore, la rece. Toacă mărunt ceapa, dă ţelina şi morcovul pe râzătoare. Căleşte legumele în puţin ulei. După două minute, adaugă carnea de berbecuţ cu tot cu marinata şi usturoiul feliat. Lasă până ce dă în undă, amestecând uşor.

Adaugă curry, chimenul pisat şi măslinele. Amestecă şi lasă pe foc cinci minute. Mută totul într-o cratiţă şi adaugă roşiile în bulion. Potriveşte de sare. Toarna vinul, pune deasupra ceapa rowsie taiata in felii si da la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.

Tocănită de berbecut cu măsline

Tocanita_de_berbecut_cu_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.