Rulada de miel cu spanac si parmezan
PrinteazaRulada de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui, spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon, pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara.
- 500 g carne de miel tocată
- 300 g piept de pui tocat
- 100 g spanac curăţat
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 2 linguri parmezan
- 2 felii pâine uscată
- 150 g şunculiţă afumată
- 3-4 linguri lapte
- 1 lingurita amidon alimentar
- 2 linguri pesmet
- 100 ml vin alb
- 30 g unt
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească.
Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle, parmezanul, pesmetul, sare, piper şi nucşoară. Se amestecă până se omogenizează, apoi se separă o treime din compoziţie şi se amestecă cu spanacul călit.
Se unge o hârtie de copt cu puţin ulei, apoi se întinde compoziţia de carne într-un strat dreptunghiular, lat de 20-22 cm şi gros de aproximativ un cm. Se acoperă apoi cu un strat de spanac şi se presară pe mijloc felii subţiri de şunculiţă. Se rulează atent şi se acoperă în hârtia de copt. Se pune într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă în tavă şi vinul şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute.
Se scoate tava din cuptor, se desface hârtia şi se scoate, iar rulada se unge cu puţin sos şi unt. Se mai coace 20-25 minute, până se rumeneşte frumos. Se aşază rulada pe un platou, iar sosul rămas se amestecă cu amidonul şi se fierbe câteva minute. Se potriveşte la gust şi se serveşte cu rulada tăiată felii şi verdeaţă proaspătă.
Rulada de miel cu spanac si parmezan
Pofta buna!
Arata bine rulada asta!
Ce bine arata rulada de miel