Ouă de prepeliţă vopsite

Printeaza

Ouă de prepeliţă vopsite din: oua de preppelita, vopsea, otet.

Ingrediente:Oua_de_prepelita_vopsite

  • 20 oua de prepelita
  • 4 plicuri de vopsea din comert
  • 4 linguri de otet
  • apa (pentru fiert ouale)

 

Mod de preparare:

Speli fiecare ou în parte cu puţini detergent şi îl limpezeşti bine. Pui apoi ouăle la fiert în apă rece, cât să le acopere, la foc mic, ca să nu se spargă. Din momentul în care apa începe să fiarbă, laşi 7 minute, apoi opreşti focul şi scurgi apa.

Pui în 4 căni diferite 170 ml (în fiecare cană) de apă clocotită, o lingurră de oţet în 2 ml de vopsea (în fiecare cană altă culoare). Amesteci bine cu o lingură, apoi pui câte 5 ouă în fiecare cană şi laşi aproximativ 5 minute.

Le scoţi cu ajutorul unei linguri şi le aşezi pe un grăâtar, ca să se usuce. Le ungi cu puţin ulei sau untură, pentru a căpăta un luciu frumos.

Oua_de_prepelita_vopsite

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.