Rulade umplute cu tocătură de carne, piept afumat şi file de scrumbie

Printeaza

Rulade Umplute cu Tocatura de Carne, Piept Afumat si File de Scrumbie cu Garnitura de Pilaf cu Stafide – o combinatie delicioasa si rafinata, perfecta pentru o masa festiva.

Aceasta reteta imbina aromele intense ale carnii afumate si pestelui cu gustul dulce al pilafului cu stafide, oferind un fel de mancare complex si plin de nutrienti.

Ingrediente

Pentru Rulade:

  • 500 g de carne tocata (porc si vita) – Carnea tocata adauga o baza bogata in proteine si grasimi esentiale pentru energie.
  • 200 g de piept afumat – Pieptul afumat adauga o aroma intensa si un plus de proteine.
  • 200 g de file de scrumbie – Scrumbia este bogata in acizi grasi omega-3, esentiali pentru sanatatea inimii.
  • 1 ceapa mare – Ceapa ofera un gust dulce si bogat, fiind bogata in antioxidanti care intaresc sistemul imunitar.
  • 2 catei de usturoi – Usturoiul adauga o aroma intensa si are proprietati antibacteriene si antioxidante.
  • 2 oua – Ouale ajuta la legarea ingredientelor si adauga proteine de inalta calitate.
  • 2 linguri de pesmet – Pesmetul ajuta la absorbtia umiditatii si ofera consistenta umpluturii.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.
  • Patrunjel proaspat pentru decor – Patrunjelul adauga prospetime si este bogat in vitamine si minerale.
  • Pentru Pilaf cu Stafide:
  • 200 g de orez basmati – Orezul basmati are un indice glicemic scazut si ofera carbohidrati complecsi.
  • 50 g de stafide – Stafidele adauga o dulceata naturala si sunt bogate in antioxidanti.
  • 1 ceapa mica – Ceapa adauga savoare si este bogata in antioxidanti.
  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin – Uleiul de masline adauga o savoare bogata si contine grasimi sanatoase.
  • 500 ml de supa de pui – Supa de pui adauga profunzime gustului si nutrienti esentiali.
  • Sare si piper dupa gust – Sarea si piperul completeaza aromele si adauga un plus de savoare.

 

Modul de Preparare

Pentru Rulade: Intr-un bol mare, amesteca carnea tocata, pieptul afumat taiat cubulete, fileul de scrumbie tocat, ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, ouale, pesmetul, sarea si piperul.

Amesteca bine pana se omogenizeaza. Carnea tocata, pieptul afumat si scrumbia ofera o combinatie bogata in proteine si arome intense.

Pe o suprafata de lucru, intinde folie alimentara. Pune o parte din amestecul de carne pe folie si formeaza o rulada stransa.

Repeta procesul pana cand folosesti toata umplutura. Ouale si pesmetul ajuta la legarea umpluturii, asigurand rulade compacte.

Incalzeste cuptorul la 180°C. Pune ruladele intr-o tava de copt si coace-le timp de 45-50 de minute, pana sunt bine gatite si rumenite.

Gatirea la cuptor asigura o preparare uniforma si pastreaza aromele.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga ceapa tocata marunt si soteaza pana devine translucida, aproximativ 5 minute. Ceapa adauga savoare si profunzime gustului pilafului.

Adauga orezul in tigaie si soteaza-l pentru 2-3 minute, pana devine usor translucid. Orezul basmati ofera o textura usoara si aerata.

Adauga stafidele si supa de pui in tigaie. Adu la fierbere, apoi reduce focul, acopera si lasa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, pana cand orezul este fraged si a absorbit tot lichidul.

Stafidele adauga o dulceata naturala si nutrienti esentiali.

Valori Nutritionale (per portie de rulada cu pilaf)

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Carbohidrati: 40 g
  • Grasimi: 20 g
  • Fibre: 5 g
  • Vitamina A: 10% din DZR (Doza Zilnica Recomandata)
  • Vitamina C: 15% din DZR
  • Calciu: 8% din DZR
  • Fier: 20% din DZR

Ruladele umplute cu tocatura de carne, piept afumat si scrumbie, insotite de pilaf cu stafide, sunt o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru repararea si dezvoltarea muschilor.

Carnea tocata si pieptul afumat ofera proteine si grasimi sanatoase, necesare pentru energie.

Scrumbia este bogata in acizi grasi omega-3, care sprijina sanatatea inimii si reduc inflamatia.

Orezul basmati din pilaf are un indice glicemic scazut, oferind energie sustinuta fara cresteri bruste ale nivelului de zahar din sange. Stafidele adauga antioxidanti care protejeaza celulele impotriva daunelor oxidative.

Aceasta reteta este, de asemenea, bogata in fibre, care ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase si la reducerea riscului de boli cronice.

  • Timp de pregatire: 30 minute
  • Timp de gatire: 50 minute
  • Timp total: 1 ora 20 minute

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.