Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

Printeaza

Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

Ingrediente:Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb

  • 1 spată de 1,200 kg
  • 250 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 80 g caşcaval
  • 120 g unt
  • 4 linguri sos alb
  • 500 g roşii
  • 100 g şuncă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 pahar vin roşu
  • 1 ceapă
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Ciupercile se toacă şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi se ames­tecă cu 2 linguri sos alb, sare, piper, 2 ouă crude. Cu această tocătură se umple spata, care după ce este umplută se leagă cu o sfoară subţire şi se frige la cuptor circa 30 minute cu sare, unt, apă.

In aceeaşi tavă se pun roşii curăţate şi tăiate bucăţi, sare, cimbru, puţin zahăr, 50 g unt, şuncă tăiată şi se dă din nou la cuptor timp de circa 40-45 minute.

Se fierb ma­caroanele, se taie bucăţi scurte, se amestecă cu 2 ouă, 2 linguri sos alb si caşcaval ras. Se ung 10 forme mici  se umplu cu macaroanele, se pun într-o tavă cu apă fierbinte care se dă la cuptor 30 minute.

Se scot din forme şi se pun în jurul fripturii tăiată felii mai groase aşezată pe platou.

Sosul se serveşte, de asemenea, pe platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.