Spata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb
PrinteazaSpata umplută cu ciuperci cu garnitură sote de roşii cu şuncă şi budincă de macaroane cu caşcaval şi sos alb
- 1 spată de 1,200 kg
- 250 g ciuperci
- 4 ouă
- 80 g caşcaval
- 120 g unt
- 4 linguri sos alb
- 500 g roşii
- 100 g şuncă
- sare
- piper
- cimbru
- 1/2 pahar vin roşu
- 1 ceapă
- zahăr
Mod de preparare:
Ciupercile se toacă şi se sotează cu unt şi ceapă tăiată, apoi se amestecă cu 2 linguri sos alb, sare, piper, 2 ouă crude. Cu această tocătură se umple spata, care după ce este umplută se leagă cu o sfoară subţire şi se frige la cuptor circa 30 minute cu sare, unt, apă.
In aceeaşi tavă se pun roşii curăţate şi tăiate bucăţi, sare, cimbru, puţin zahăr, 50 g unt, şuncă tăiată şi se dă din nou la cuptor timp de circa 40-45 minute.
Se fierb macaroanele, se taie bucăţi scurte, se amestecă cu 2 ouă, 2 linguri sos alb si caşcaval ras. Se ung 10 forme mici se umplu cu macaroanele, se pun într-o tavă cu apă fierbinte care se dă la cuptor 30 minute.
Se scot din forme şi se pun în jurul fripturii tăiată felii mai groase aşezată pe platou.
Sosul se serveşte, de asemenea, pe platou.
Pofta buna!