Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac din: fripturi de miel, pasta de rosii, ardei iuti, cartofi noi, spanac, unt, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o […]
Friptură de miel cu ceapa si telina la cuptor
PrinteazaFriptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper.
- 1 pulpa de miel
- 1 ceapa
- 1 telina mica
- 2-3 catei de usturoi
- 3-4 fire de rozmarin
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 250 ml vin alb sec
- 50 ml ulei din samburi de struguri
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpa de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi puneţi-o într-un castron mai adânc.
Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţele.
Puneţi-le în castronul cu pulpa de miel şi adăugaţi vinul, uleiul, foile de dafin, piperul, usturoiul şi o lingură rasă cu sare.
Amestecaţi bine şi acoperiţi vasul cu folie de plastic. Puneţi-l la frigider pentru 24 de ore.
Scoateţi carnea din baiţul în care a stat şi puneţi-o într-o tavă de aragaz, pe hârtie de copt.
Presăraţi-o cu sare şi piper proaspăt măcinat şi puneţi tava în cuptorul încins.
Coaceţi friptura la foc potrivit circa 90 de minute. Stropiţi-o din când în când cu zeama în care a stat la frigider.
Serviţi friptura de miel caldă, tăiată în felii, cu o garnitură la alegere.
Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]
Pofta buna!