Rulada de curcan cu bacon si ciuperci
PrinteazaRulada de curcan cu bacon si ciuperci din: pulpe de curcan, sunca, bacon, ceapa, nuca, ciuperci, pesmet, usturoi si vin alb.
- 2 pulpe de curcan (inferioare)
- 200 g sunca slaba
- 100 g bacon
- 1 ceapa mare
- 100 g nuca
- 300 g ciuperci
- 1 lingura cu pesmet
- 2 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
Mod de preparare:
Caleste ceapa. Adauga ciupercile tocate. Amesteca si opreste focul dupa zece minute. Adaugă nuca, usturoiul zdrobit, şunca şi baconul tăiat fin şi pesmetul. Dezosează pulpele, având grijă să păstrezi forma şi să nu scoţi prea multă carne. Coase pulpa în partea mai subţire, apoi umple-o cu compoziţia de mai sus.
Coase pielea şi în partea cealaltă. Aşază pulpele într-o tavă încăpătoare în care ai pus 1/2 din cantitatea de vin, două linguri cu ulei, o ceşcuţă cu apă. Sărează, piperează carnea şi cresteaz-o uşor ici şi acolo ca să se pătrundă.
Dă totul la cuptorul încins, la foc iute 10-15 minute şi la foc potrivit o oră. Din când în când, stro¬peşte pulpele cu sos din tavă.
Rulada de curcan cu bacon si ciuperci
Pofta buna!
Cred ca anul asta raman la curcan sau orice altceva in afara de miel, nu suport mielul