Ceafa de porc cu sos de ghimbir
PrinteazaCeafa de porc cu sos de ghimbir din: ceafa de porc, ardei gras, sare, ulei, mustar, vin, miere, boia iute, usturoi, ghimbir, apa si ulei de floarea soarelui.
- 1 kg ceafa de porc
- 1 ardei gras (rosu sau galben sau 1/2 rosu, 1/2 galben)
- 1 ceapa mica
- sare
- ulei
pentru sos:
- 1 ceasca de mustar clasic
- 1 cescuta de vin
- 3 linguri cu miere
- 1 lingurita cu boia iute (sau sos de chilli)
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ghimbir dat pe razatoarea mica
- 3 linguri cu apa
- 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Pune ceafa, frecata cu sare, intr-o tava mai mare. Toarna apa de vreo doua degete, adauga ceapa taiata in felii de jur imrejurul bucatilor de carne si da la cuptor, la foc potrivit.
Separat, prepară sosul: pune într-o crăticioară toate ingredientele, amestecă şi lasă pe foc mic circa 20 de minute. Dă deoparte, ca să se răcească. Când carnea e gata, scoate-o pe platou cu puţin sos din tavă. Toacă mărunt ardeii şi amestecă-i cu sosul de ghimbir.
Toarnă peste friptură şi serveşte cu salată verde.
Ceafa de porc cu sos de ghimbir
Pofta buna!
Nu prea-mi palce ghimbir asa ca dupa parerea mea nu are ce cauta pe o friptura buna