Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel
PrinteazaLegume de primavara cu sos pesto de patrunjel din: unt, supa limpede de legume, morcovi, pastarnac, esalote, mazare, ceapa verde, usturoi, fulgi de migdale, patrunjel, ulei de masline si parmezan.
- 50 g unt
- 500 ml supa limpede de legume
- 300 g morcovi noi
- 300 g pastarnac, taiat pe jumatate daca e necesar
- 200 g esalote, curate, intregi
- 250 g mazare, decongelata
- 2 legaturi ceapa verde, intreaga dar curatata
pentru sosul pesto de patrunjel:
- 1 catel de usturoi, tocat
- 30 g fulgi de migdle, rumenite
- 1 legatura de patrunjel
- 75 ml ulei de masline
- 40 g parmezan razuit
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, topeşte untul cu supa de legume şi adaugă morcovii, păstârnacul şi eşalotele. Când fierbe, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic 15 min, apoi ia capacul deoparte şi lasă să fiarbă încă 5 min, până când aproape tot lichidul s-a evaporat.
Pentru a prepara sosul pesto, mărunţeşteîn tocătorul electric usturoiul, migdalele, pătrunjelul şi un praf generos de sare ca să obţii o pastă verde groasă. Adaugă uleiul şi amestecă pentru omogenizare. Adaugă parmezanul şi lasă deoparte.
Adaugă mazărea şi ceapa verde în vasul cu legume şi ţine pe foc încă 5 min, până când se pătrund şi devin lucioase, la vasul de pe foc şi combină cu sosul pesto şi amestecă.
Legume de primavara cu sos pesto de patrunjel
Pofta buna!