Tarta cu spanac si carne
PrinteazaTarta cu spanac si carne din: spanac, usturoi, ceapa, ciuperci, ardei iute, unt, sare, piper, oua, ulei de masline, migdale, coaja de lamaie, suc de lamaie, cimbru, sare, aluat de foi, piept de curcan si mozzarella.
- 1 kg spanac tanar
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 6 ciuperci Champignon
- 1 ardei iute
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 ceasca migdale tocate
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/2 legatura cimbru tocat
- 1 lingurita de sare
- 300 g aluat de foi congelat
- 300 g piept de curcan congelat
- 250 g mozzarella
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ceapa. Se curăţă şi se spală spanacul. Se taie felii ciupercile. Se curăţă ardeiul iute de seminţe şi de co¬toare, iar pulpa se taie rondele. Se topeşte untul şi se călesc ceapa şi usturoiul. Se adaugă ciupercile şi se acoperă vasul; se înăbuşă.
Apoi se sărează, se piperează şi se adaugă ouăle. Se ia apoi vasul de pe foc şi se lasă să se răcească. Se ames¬tecă uleiul cu migdale, coajă şi sic de lamaie, sare si cimbru. Se sareaza si se pipereaza carnea. Se intinde o foaie de aluat si se asaza intr-o forma de tort unsa; se ridica marginile.
Se asaza pe aluat amestecul de spanac si se repartizeaza carnea pe feliile de branza. Se asaza deasupra compozitia de ciuperci si ardeiul iute. Se coace in cuptorul incins la 200C, pana se rumeneste.
Tarta cu spanac si carne
Pofta buna!