Pilaf cu legume şi ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de pilaf cu:orez, morcov, dovlecei, ardei gras, ceapa, ciuperci, boia dulce, concentrat legume.
Ingrediente:
- 1 pahar sau 1 cană mică de orez
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ardei graşi
- 2 cepe
- 1/2 kg ciuperci
- boia dulce
- concentrat legume
Mod de preparare:
Speli orezul. Cureţi morcovul şi îl dai prin răzătoarea mică, iar dovlecelul îl dai prin răzătoarea mare sau îl tai cuburi. Ceapa, ardeiul şi ciupercile le toci mărunt. Căleşti ceapa în ulei încins, apoi adaugi, pe rând, morcovul, orezul bine scurs, ardeiul, dovlecelul şi căleşti după ce adaugi fiecare legumă. La sfârşit, adaugi ciupercile şi le căleşti şi pe ele.
Adaugi 2 pahare şi jumătate (măsori apa cu paharul cu care ai măsurat orezul) de apă clocotită şi condimentele. Mai ţii pe foc un pic şi apoi dai la cuptor să scadă.
Pui pilaful în forme clătite cu apă rece şi laşi până la răcirea completă după care răstorni pe farfurie.
Pofta buna!