Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura
PrinteazaPrajitura cu ciocolata, migdale si zmeura din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, unt nesarat, oua, zahar tos, migdale, cacao, praf de copt si zmeura.
- 100 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 100 g ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 200 g unt nesarat, taiat cuburi
- 4 oua
- 200 g zahar tos
- 200 g migdale macinate
- 50 g cacao
- 1 lingurita praf de copt
- zmeura pentru ornat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 5/190 C si unge cu unt şi tapetează cu hârtie de copt o forma rotundă de 23 cm. Topeşte ciocolata la bain mărie, adaugă untul şi amestecă până când se topeşte si se omogenizează. Lasâ deoparte sa se răcească 20 min.
Intr-un bol larg bate ouăle cu zahărul şi incorporează ciocolata şi apoi, cu mişcări delicate de jos in sus adaugă treptat migdalele. Toarnă compoziţia în forma pregătită şi dă la cuptor pe grătarul din mijloc 20-25 min, până când se întăreşte. Lasă să se răcească în formă.
Transferă pe platoul de servit, aşază deasupra zmeura, presară putină cacao, taie felii si serveşte. Ceea ce rămâne se poate păstra in cutie închisă ermetic maximum 4 zile.
Prajitura cu ciocolata, migdale si zmeura
Pofta buna!